F som i fästningar

20120502-133804.jpg

Välkommen vår, välkommen sol, välkommen grönska, välkommen fästningar!

Vår älskade halvbengal ÄLSKAR att vara ute. Hon hoppar upp i sängen på morgonen, jamar och trampar runt för att visa att hon vill ut i det fina vädret. Hon är underbar på alla sätt och vis och det är så kul att se henne springa runt, hoppa och jaga fjärilar, fåglar och allt vad det nu är. Man blir alldeles glad i själen av att se henne lycklig! Vi släpper ut henne på morgonen och försöker att få in henne om vi ska iväg någonstans. Vill hon inte komma in så sätter vi ut en vattenskål och ropar på henne när vi är hemma igen. Idag kom hon in, alldeles utmattad av värmen och slängde sig på golvet… Jag klappade henne och ruskade om i pälsen och från pälsen trillade tre små svarta saker ner på golvet! Alla tre kravlade åt olika håll då jag insåg att det faktiskt var tre små fästningar som hade kommit på besök!

Jag har aldrig fått en fästning, jag tycker fästningar är äckliga och skulle förmodligen skrika som en stucken gris om jag såg att en fästning hade slagit sig till ro på mig. Men, ibland måste man ta sig själv i kragen! Så, duktig som jag är skrapade jag ihop fästningarna och gjorde mig av med de!

Vuxenpoäng till mig!

~ av Thoughts of my brain - It´s all absout Me på maj 2, 2012.

4 svar to “F som i fästningar”

 1. Bravo!

  Vår lilla kvartsbengal vägrar befatta sig med världen utomhus, hon är rent av skeptisk mot fönster, så hon är rätt fästingsäker. Halvabbesiniern älskar däremot att gå ut, men har aldrig *peppar peppar* fått någon fästing. Min teori är att det har med hans stabila underull att göra.

  • Hmm, kvartsbengalen måste ha alla gener som inte är bengalgener då :p… Tycker h*n om vatten? Det gör våran bengal… Hon kan ligga i handfatet och spinna medans vattnet rinner 🙂
   Det måste vara en smidig katt att ha som inte blir bärare av fästingar menar jag! Hoppas innerligt att våran Smilla blir hatad av alla fästingar efter denna kuren hon fått… *håller tummarna*

   • Hon älskar att bada, och att smyga runt som en djungelkatt, och är helt galen efter sin mat, men i mångt och mycket är det andra gener som dominerar i henne. Hon är social och kelen, är höjdrädd och rädd för himlen (har hon tvingats vara ute av någon anledning ligger hon under något lågt, soffan eller skänken eller så, i flera timmar efteråt)

   • Haha! Ja, det är så roligt med olika katters personligheter… Och man blir fäst vid dem fruktansvärt snabbt. Helt klart en vän för livet 🙂

    Har en katt nere i Skåne (vanlig bonkatt) som fnyser och vänder rumpan till så fort man försöker leka med honom och som kan ”sitta” och ”hoppa” på kommando (endast när han blir serverad sitt favoritgodis dock). Vatten kommer inte på tal. Bara han får det på nosen när han dricker ur vattenskålen blir han rädd, hoppar till och jamar!

    Vår bengal är hans raka motsatts…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: