Solsidan – ”som att steka upp gammal blodpudding”

Solsidan, säsong 3 gick av stapeln igår. Idag kunde vi läsa om åsikter och tankar från alla möjliga håll. Solsidan fick både ris och ros, bland annat i aftonbladet.

När en serie startar med en första säsong så sker det förutsättningslöst. Vi har inga förväntningar på hur en serie ska vara, utan vi tittar, förutsättningslöst, och därefter bedömer vi om vi gillar det eller inte. Andra säsongen, då höjer vi ribban lite! Vi skapar förväntningar, som egentligen, enligt mig är omöjliga att uppnå. Tredje säsongen är värst. Det går nästan inte att göra någon nöjd! Då har vi nästan så höga förväntningar att det blir bakslag.

Solsidan var bra första och andra säsongen men även nu, efter första avsnittet på tredje säsongen. Serien har samma  sorts humor som tidigare och det bygger vidare på den historia som tidigare varit. Jag tror att det är vi människor som höjer ribban och har större förväntningar för varje gång, och det är också därför som det i de flesta fall inte går att göra hur många säsonger av en serie som helst. Till slut blir förväntningarna så höga att ingen är nöjd vilket ger bakslag i att tittarsiffrorna sjunker.

Dessutom tycker jag att det är lite väl snabbt att döma en ny säsong efter bara ett avsnitt!

~ av Thoughts of my brain - It´s all absout Me på oktober 8, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: